Motorvezérlő javítás

A motorvezérlő elektronika vagy rövidítve ECU lényegében az autó lelke. A műszerfalra pillantva azt látod, hogy a motorhiba ikon felvillan? Valószínűleg ilyen természetű problémáról lesz szó, amit minél hamarabb orvosolni kell. Persze az is előfordulhat, hogy egy egyszerűen javítható apróságról beszélünk – ezért célszerű autóddal felkeresni egy erre szakosodott szervizt.

A motorvezérlő elektronika hiba jelei az alábbiak lehetnek:

  • Nehezen, akadozva induló motor
  • A motor hirtelen leállása, lefulladása
  • Drasztikusan megnőtt fogyasztás
  • Az alapjárat hiánya


A motorvezérlő javítás egy igen összetett feladat, amely minden esetben a probléma feltárásával, azonosításával indul (=autódiagnosztika). Egy régebbi típusú Opel akár közel 100-féle hibakódot is eltárolhat, ilyenek például: P0133, P0135, P0141 – a lambdaszonda elégtelen működésével kapcsolatos kódok; P0300 – P0305 – gyújtáshiba/gyújtáskimaradás. Még a hibakód ismeretében sem mindig egyszerű hatékonyan megoldani a problémát…

 

Vállaljuk motorvezérlő egységeinek:

javítását: a csere csak a legvégső eset, hiszen a helyrehozatal, a felújítás lényegesen olcsóbb, mint egy teljesen új alkatrész megvásárlása illetve beszereltetése.

teljes körű felújítását – ilyenkor alapos diagnosztikát végzünk, valamint minden olyan alkatrészt pótolunk/javítunk, ami nem megfelelő minőségű, és később meghibásodásokat okozhat.

klónozását – a motorvezérlő egységek klónozása egy költségkímélő megoldás. Akkor kerülhet sor rá, ha rendelkezésre áll egy használható csereegység, amire az adattartalom átmásolható.

felprogramozását – ehhez szintén egy bontott motorvezérlő megléte szükséges, melyet az indításgátlóhoz programozunk.

Korszerű digitális műszerparkunknak köszönhetően az ECU hibakód olvasás és a hibakód törlés sem jelent számunkra komolyabb fejtörést. Autóvillamossági szerelő Budapest – válaszd szakszervizünket!

Motorvezérlő javítás garanciával és közel 30 éves szakmai tapasztalattal.