Chiptuning

A motor működését az elektronikus vezérlő egység (ECU) irányítja, a csatlakoztatott jeladók által beküldött információk alapján. A chiptuning egy olyan eljárás, mely során mechanikai átalakítás nélkül, a vezérlő egység szoftveres módosításával érhető el jobb teljesítmény. Chiptuning Budapest – bízd profikra a feladatot, keresd szakértő csapatunkat!Teljesítménynövelés és motoroptimalizálás mesterfokon – A chiptuning előnyei

Ha az autó mechanikai fejlesztése mellett döntesz, általában több kört kell futnod… Például egy nagyobb motorhoz már alapból strapabíróbb fékekre és erősebb futóműre lehet szükség – és ez bizony nem olcsó mulatság. Másik alternatíva egy úgynevezett tuningbox bekötése, azonban itt a finomhangolás nem megoldható. A gépjármű szoftveres felturbózása, azaz a chiptuning ennél egy ezerszer fejlettebb módszer, ami egyetlen lépésben megvalósítható. Ráadásul nemcsak a motor lesz erősebb, de az autó vezethetősége is javul, illetve a fogyasztása is csökken.

Fontos megjegyezni, hogy a chiptuning diesel autóknál vethető be hatékonyan, a benzines változatoknál általában érdemes más megoldás mellett döntened!

Chiptuning Budapest – Hogyan dolgozunk?

Autódiagnosztika, azaz a gépjármű hibáinak feltárása nélkül nem lesz hatékony a végeredmény. Ez a lépés egyébként valamennyi autó elektronika javítás elengedhetetlen előfeltétele!

A chiptuning menete a következő:

  • Állapotfelmérés, autódiagnosztika
  • A motorvezérlőben tárolt eredeti program mentése
  • A szoftver módosítása, finomhangolása
  • A módosított szoftver újratelepítése
  • Próba és diagnosztika

A végeredmény önmagáért beszél

Érezhető teljesítménynövekedés

Jobb vezetési élmény

Csökkenő fogyasztásA chiptuning egy igen kényes, „macerás” művelet – ha valami félresikerül, az akár visszafordíthatatlan károkat okozhat a gépjármű működésében. Ez lényegében egy mérnöki szakterület, ami rengeteg tapasztalatot, hozzáértést és komoly technikai felszereltséget igényel. Ha legfőbb vágyad autód teljesítményének a növelése, „házi barkács” megoldások vagy az internetről rendelt kétes eredetű alkatrészek (pl. tuningbox kínából) helyett menj biztosra!

Autóelektronika javítási, felújítási munkák gyorsan, precízen

Megbízható, korrekt autószerviz

Felelősségteljes, minőségi munkavégzés

Gördülékeny, őszinte kommunikációChiptuning Budapest – garanciával!