Immobilizer javítás

Az indításgátló fontos részét képezi a gépjárműbiztonságnak, hiszen nagymértékben megnehezíti az autó eltulajdonítását. Immobilizer javítás, helyreállítás és kiiktatás Budapesten, garanciával!

Az immobilizer működése röviden és érthetően

A gépjárművek 1995. óta gyári immobilizerrel vannak felszerelve. Ha nem az eredeti kulccsal történik az autó indítása, ez az „okos” kis szerkezet letiltja a gyújtást és elzárja az üzemanyag útját, ennek következtében pedig leáll a kocsi. Egyes típusok a jármű teljes elektronikáját blokkolják.

Az immobilizer hiba jelei egyértelműek: az autó egyáltalán nem indul el és felvillan vagy folyamatosan világít a kulcs ikon/immobilizer lámpa. Ha az indításgátló meghibásodását olyankor észleled, amikor még jár a motor, ne állítsd le a járművet, amíg meg nem érkeztél az úti célodhoz, mert az autó valószínűleg nem fog újra elindulni!Az indításgátló hibáiért felelős lehet például:

  • Az immobiliser chip vagy tekercs (antenna) sérülése
  • A kulcsban lévő memóriachip (EEPROM) sérülése
  • A kommunikáció megszakadása a motorvezérlő egységgel


A „csináld magad” módszerek itt nem működnek. Megfelelő eszközök és magas szintű szaktudás nélkül csak még nagyobb károkat okozol – egy félresikerült „magánakció” miatt az autód akár indíthatatlan állapotba is kerülhet! Minden esetben szakértő bevonása szükséges a probléma megoldásához.

Immobilizer javítás – szolgáltatásaink

Az indításgátlók javítására a szakszervizek általában a komplett rendszer cseréjével vállalkoznak. Kollégáink viszont megpróbálják a hibát megtalálni és az alkatrészt megjavítani, így a költségek sokkal alacsonyabbak, mint alkatrészcsere esetén!

Immobilizer helyreállítás (immo chip, immo doboz)

Immobilizer kiiktatás, immobilizer kikapcsolása (speciális programozási eljárással)

Mikor ajánlott kikapcsolni a rendszert?

Ha már teljesen megbízhatatlan, így félő, hogy az autó indíthatatlanná válik

Ha az immobiliser javítás jóval drágább, mint a  kiiktatás

Ha a kulcs megsérült, használhatatlanná vált, és pótlása túlságosan költséges lenne

A kikapcsolást kétféleképpen szoktuk végezni: a motorvezérlőben található adatok átprogramozásával vagy egy speciális eszköz, úgynevezett immo emulátor segítségével.

Autóvillamosság, autó elektronika javítás gyorsan és szakszerűen

Szükségtelen beavatkozások és felesleges alkatrészek mellőzése

Munkavégzés mérnöki szaktudással

Megbízható, ügyfélcentrikus szervizAutóelektronika Budapest- Immobilizer javítás, kiiktatás garanciával!