Légzsákvezérlő javítás

A gépjárműben – a biztonsági öv mellett – a légzsák szavatolja az utasok védelmét. 30-40 évvel ezelőtt még szinte luxusnak számított, mára azonban kötelező alapfelszereltsége minden autónak. A légzsák javítás szervizünk egyik fő szolgáltatása. 

A légzsák működése dióhéjban

A mai modern gépjárművekben a légzsák nyílás folyamata egy központi vezérlő egység segítségével történik, amely folyamatosan monitorozza a szenzorok által továbbított jeleket – például az ülésfoglaltságot. Ha ezek az értékek elérnek egy bizonyos határt, a „lufi” alig 3 másodperc alatt felfújódik, vagyis a légzsák kinyílik.

Miért világít a műszerfalon a légzsákvisszajelző lámpa?

Egy korábbi ütközés, koccanás miatt

A rendszer eltárolja az ütközési adatokat (crash data), melyet vissza kell állítani az eredeti, baleset előtti állapotába.

Lemerült akkumulátor bikázása következtében

Helytelen bikázás/gyatra akkumulátor indítózás során is előfordulhat, hogy az egység (tévesen) hibát észlel.

Belső meghibásodás esetén

Ehhez nincs szükség ütközésre vagy bármilyen más mechanikai behatásra, sajnos teljesen spontán is „bekrepálhat” a rendszer (például egy érintkezési hibából adódóan).Ha az autód kijelzőjén a légzsák visszajelző világít vagy folyamatosan villog, az az elektronika meghibásodására utalhat, ezért érdemes szervizünkben minél előbb bevizsgáltatnod!

Miből áll a szakértelmünk?

  • Napról-napra követjük a technikai újdonságokat
  • Csak azt a munkát fizettetjük ki Veled, amire valóban szükséged van
  • Gyors és megbízható szerviz szolgáltatást nyújtunk

Légzsák javítás – ezeket a feladatokat végezzük el:

Légzsák hibakód törlése, légzsák vezérlő reset

A tárolt adatokat csak speciális módszerrel lehet eltávolítani a központi vezérlő egységből. Amíg ez nem történik meg, a rendszer működésképtelen, még akkor is, ha teljesen új légzsák került az autóba.

Légzsákvezérlő elektronika javítása

Az indító elektronika is meghibásodhat időnként, látszólag minden ok nélkül.

Ülésfoglaltság érzékelő javítása

Az utasoldali ülésbe beépített szenzor adatokat továbbít a légzsákvezérlő egységnek. Ha ez nem működik megfelelően, sajnos a légzsák sehol sem fog kinyílni!

FONTOS! Mivel a légzsákvezérlő és a hozzá tartozó részegységek a gépjármű fontos biztonságtechnikai berendezései, ezért  nem áll módunkban ennek kikapcsolása vagy kiiktatása. Autóelektronikai szerelő Budapest – válassz minket, ha számít a gyorsaság és a minőség

Légzsákvezérlő javítás garanciával és közel 30 éves szakmai tapasztalattal.